Visie Nuenen-West

Met de bouw van Nuenen West creëren we een nieuw en aantrekkelijk woongebied, grenzend aan de bestaande dorpskern van Nuenen. In de komende decennia worden er in het gebied circa 1.575 nieuwe woningen gerealiseerd. De ontwikkeling van Nuenen West is ruim een decennium geleden opgestart. De plannen hiervoor zijn in 2008 vastgelegd in een masterplan en beeldkwaliteitsplan. In de afgelopen 10 jaar is de woningmarkt veranderd en de behoefte ontstaan de plannen te herzien.

Nuenen West
Nuenen West
Nuenen West

Nuenen West = Dorps geluk

Om te komen tot een nieuw plan dat weer goed aansluit bij de actuele woonwensen en de juiste mate van flexibiliteit biedt voor de toekomst, is het ruimtelijk ontwerp vernieuwd. Zonder voorbij te gaan aan de essenties van het oorspronkelijke plan. We hebben een luxueus, comfortabel en eigentijds woonmilieu ontworpen voor Nuenen West, geïnspireerd op de kernwaarden van Nuenen als gezellig Zuidoost-Brabants dorp met historie. Een beetje statig, maar niet te chique, en met voelbare sfeer en architectuur van het oorspronkelijke dorp. In Nuenen West woon je samen in een gezellige buurt, midden in het groen. Dat is ‘Dorps Geluk’.

Bekijk het herziene masterplan

Typisch Nuenen

Nieuwbouwplan Nuenen West wordt zoals Nuenen; typisch dorps. De diversiteit van woningen, rustige klinkerstraatjes, grote bomen en groene erven van Nuenen zijn de inspiratiebron geweest voor Nuenen West. De nieuwbouwwoningen in de wijk staan aan korte straatjes die allemaal uitkomen op een groen hofje. De huizen hebben een authentieke, karakteristieke sfeer, maar het comfort van nu. En kinderen kunnen hier veilig buitenspelen.

Landschappelijke sfeer

Nuenen West is niet te vergelijken met een gemiddelde nieuwbouwlocatie. Authentieke kenmerken blijven herkenbaar bestaan, zoals historische wegen en linten, oude bomen, boerderijen en de Opwettense watermolen. De landschappelijke geschiedenis die Nuenen kent, zie je terug in deze nieuwbouwwijk. Dat maakt Nuenen West authentiek en sfeervol. Bewoners voelen zich hier thuis, waardoor een nieuwe Brabantse vorm van ‘naboarschap’ kan ontstaan.

Nuenen West dorp
  Contact
  Planning