Voorzieningen in en rond Nuenen West

Het is aantrekkelijk wonen op een plek die goed te bereiken is en waar je ook nog eens goede voorzieningen in de buurt hebt. Want Nuenen mag dan een dorp zijn, het grote aanbod aan voorzieningen is te vergelijken met dat van een stad. Mis je toch iets, dan vind je het zeker in Eindhoven. Van winkels tot scholen, van sportvelden tot speelplaatsen, en van zorgvoorzieningen tot horecagelegenheden; het is allemaal binnen handbereik.

image alt

Scholen & kinderopvang

Nuenen heeft alles wat je als gezin nodig hebt. Kinderen kunnen in de buurt naar de basisschool of naar het kinderdagverblijf. In Nuenen West zelf vind je de Jenaplanschool Het Mooiste Blauw en in het dorp zijn nog enkele basisscholen, kinderdagverblijven en gastouders. Voor de buitenschoolse opvang werkt Het Mooiste Blauw samen met kinderopvangorganisatie Korein. De oudere jeugd kan op de fiets zo naar een van de scholen voor het voortgezet onderwijs in Nuenen of Eindhoven.

image alt

Sport

Nuenen is een sportief dorp. Je vindt er veel keuze in sportclubs en speelvelden. Zo zijn er verenigingen voor volleybal, voetbal, hockey, honk- en softbal en meerdere tennisverenigingen. En wat dacht je van het jaarlijkse Rondje Nuenen West, een prachtige run voor zowel recreatieve als wedstrijdlopers; dwars door de natuur, grotendeels over onverharde paden, in het groene gebied tussen Eindhoven en Nuenen.

Recreatie

Natuurgebieden kent Nuenen heel veel. Aan de westzijde ligt het Dal van de Kleine Dommel – ook wel het Dommeldal – en de Dommel. Hier kun je heerlijk wandelen, fietsen, paardrijden en kanoën. In natuurgebied de Boktse Beemden loop je tussen paarden en runderen en op de Gerwense heide vind je in de herfst prachtige paddenstoelen! De kids kunnen zich prima vermaken in Speeltuin de Kievit, in de Kerkstraat van het centrum, met 40 speeltoestellen. Zoals een zandbak, wipkippen, glijbanen, trampolines en een 30cm diep peuterbad.

image alt

Winkels

Dagelijkse boodschappen doe je in de gezellige dorpskern van Nuenen. Eén van de winkelhoofdstraten hier is de Parkstraat, op slechts 10 minuten fietsen van nieuwbouwwijk Nuenen West. Hier vind je de bekende supermarkten en speciaalzaken, een ambachtelijke bakker en slager voor alle dagelijkse boodschappen. Maar ook een tuincentrum, bouwmarkt, slijterij, drogisterij en kledingwinkels. Dit aanbod, aangevuld met een aantal unieke familiewinkels en de weekmarkt op maandagmiddag maakt dat je je in Nuenen meteen thuis voelt.

image alt

Horeca

Voor een lekkere lunch, de weekendborrel, een terrasje in de zon of uitgebreid diner biedt Nuenen ook genoeg keus. Er is een zeer ruim aanbod aan diverse horecagelegenheden. Zoals café Ons Dorp, brasserie/restaurant De Watermolen van Opwetten aan de oevers van de Kleine Dommel, restaurant Goesting, Ratatouille of Bravoy, maar ook The Sushi Company en 2 Griekse restaurants vind je er. 

Zorgvoorzieningen & Cultuur

In het dorp zijn meerdere huisartsenpraktijken, apotheken, woonzorgcentra en thuiszorginstellingen te vinden. Voor het ziekenhuis rijd je naar Eindhoven. Verder vind je in het dorp nog duidelijke sporen van de geschiedenis, zoals uit 1883 toen Vincent van Gogh in het dorp kwam wonen. In het centrum is het museum Vincentre, waar je Vincent op interactieve manier leert kennen als mens en zijn ontwikkeling volgt tot wereldberoemde kunstschilder. Een ander historisch pareltje in het mooie centrum is het Kostershuisje, misschien wel dé meest tastbare plek die de geschiedenis van het dorp karakteriseert. In het vroegere wevershuisje, onder aan de lindeboom van Nuenen, stond een groot weefgetouw, dat vaak door Vincent van Gogh is getekend en geschilderd.’t Kostershuisje is te boeken voor een romantisch diner en luxe overnachting en voor andere activiteiten zoals vergaderingen of een familiedag. Aan de rand van het centrum vind je tot slot het karakteristieke Van Gogh kerkje, een zaalkerkje in neoclassicistische stijl in een schilderachtige omgeving.

Heb je een vraag? Neem contact met ons op
Ook wonen in Nuenen West? Bekijk het woningaanbod