Het woord is aan Antoinet Verhagen

"Een oase van rust in een landelijke omgeving"

Deze keer is het woord aan Antoinet Verhagen, beeldhouwer en eigenaar van atelier en beeldentuin Ruimte in beeld. Samen met vier collega’s vormt Antoinet het beeldhouwerscollectief ‘Ruimte in beeld’, gevestigd aan de Dubbestraat in Nuenen West. Ruimte in beeld bestaat ruim 6 jaar en biedt onder andere creatieve cursussen als beeldhouwen, tekenen en schilderen. Ook is er een beeldentuin waar exposities georganiseerd worden. Ruimte in beeld haalt haar creativiteit onder andere uit de inspirerende omgeving van Nuenen West. We geven Antoinet dus ook graag het woord.

Antoinet Verhagen

"Een unieke plek die veel betekent voor mij"

"Waar houden jullie je zoal mee bezig?" 
Ruimte in beeld bestaat inmiddels ruim 6 jaar en biedt wekelijks cursussen beeldhouwen in steen, cursussen tekenen en schilderen als ook creatieve workshops die het hele jaar door plaatsvinden. Elke week komen ca. 120 cursisten naar Ruimte in beeld. We hebben een beeldentuin met sculpturen van het collectief en werk van gastkunstenaars ook in de binnenruimtes. Het collectief organiseert twee exposities per jaar. Ook hebben we een inspirerende binnenruimte en landelijke buitenruimte waar we groepen kunnen ontvangen.

Ruimte in beeld is gevestigd aan de Dubbestraat, wat maakt deze plek voor jullie zo bijzonder?
Ruimte in beeld staat voor een locatie in Nuenen-west, een oase van rust en ruimte in een landelijke omgeving: grote tuin met omringende bomen en struikgewas, een beetje verscholen. Je waant jezelf zo in Frankrijk… Je ziet er reeën, allerlei soorten dieren, vogels en roofvogels, waaronder de bosuil. Het pand is een voormalige stal van een verdwenen boerderij en is omgeturnd in een atelier en mooie binnenruimtes. Het is een unieke plek die veel betekent voor mij, mijn collega’s, cursisten en bezoekers. We hopen dan ook nog een lange tijd te kunnen blijven op de Dubbestraat in Nuenen West.

Een compleet aanbod Alle voorzieningen dichtbij
Arie Ras Maak kennis met...