Maak kennis met Harm Sengers

Deze keer is het woord aan Harm Sengers, toekomstig bewoner van Nuenen West. Robert Koelink van gebiedsontwikkelaar BPD benaderde hem met de vraag of hij een bijdrage wil leveren aan de gebiedspromotie van Nuenen West. En dan natuurlijk met name in de organisatie van "Rondje Nuenen West', want een hardloopevenement is Harm op het lijf geschreven. Harm is namelijk de snelste Nederlander van de Marathon Eindhoven met een persoonlijk record van 2 uur 19 minuten (!). Dé ideale persoon dus voor het uitstippelen van het parcours.    

Harm Sengers

Een geweldig parcours!

"Mister 040, nog nooit van gehoord"
Haha, dat kan ik me goed voorstellen als je niet in sport geïnteresseerd bent of ieder jaar medio oktober in het buitenland zit. Jaarlijks loop ik de Marathon van Eindhoven als Eindhovenaar met startnummer '040'. In 2016 werd ik zelfs 10e overall, en eerste Europeaan in een PR van 2:19:48. Niet gek voor een amateur die 40 uur per week projectleider is bij ASML.

"Maar Harm, Hoezo kom jij als Mister 040 nu ineens bij Nuenen West?"
Die stap is minder groot dan hij lijkt. Weliswaar woon ik sinds mijn 18e midden in het centrum van Eindhoven, maar ik ben opgegroeid in Nuenen. Dit jaar verwachten wij ons eerste kindje en dus waren wij op zoek naar een nieuwbouwwoning in een rustigere omgeving, die nog wel vlakbij de stad lag. Die hebben wij dus gevonden in Nuenen West!

"Maar mag je dan in Eindhoven nog wel met 040 lopen?"
Geen paniek: het is een kleine stap van 040-city naar 040-village Nuenen. De komende jaren ben ik er dus gewoon bij met 040. Trouwens, het parcours van Marathon Eindhoven komt op slechts 1 km van Nuenen West voorbij, dus komt allen kijken!

"En nu heb jij de route voor 'Rondje Nuenen West' uitgestippeld?"
Robert Koelink, verkoopcoördinator bij BPD, kwam met het idee voor een hardloopevenement. Hij benaderde mij, als toekomstig bewoner met de nodige hardloopervaring, om mee te denken. Voor een marathon train ik tot 12x per week (200 kilometer), dus er zijn weinig wegen en paadjes rondom Eindhoven die ik niet ken. Hardlopend ben ik op pad gegaan om een relatief korte route uit te stippelen waarin je in een paar kilometer zowel de landelijk bosrijke omgeving rondom Nuenen West als Eindhoven aandoet. De geslaagde ronde is 7,5 km en de 'die hards' kunnen hem 2x lopen.

"Maar waarom recreatieve loop?"
Het parcours is niet supersnel, er zitten namelijk ook flinke onverharde stukken in. Die zijn prachtig om te lopen, maar ze komen een Top-Tijd niet ten goede. Dat maakt ook niet uit, want het gaat er gewoon om om lekker te lopen. Voor iedereen die meedoet is het een goede training richting de (Halve) Marathon van Eindhoven in het najaar of begin juni al de VanGoghloop in Nuenen.

"De VanGoghloop, vertel"
Het toeval wil dat mijn vroegere Nuenense buurmeisje Marieke de redactie en communicatie doet voor Loopgroep Nuenen. Een actieve loopgroep in Nuenen en momenteel naast Rondje Nuenen West ook druk bezig met de Goghloop. Graag geef ik het stokje graag door aan Marieke.....

Rondje Nuenen West Schrijf je gratis in!
Robert Koelink, Verkoopcoördinator bij BPD Maak ook kennis met...