Het woord is aan Jo Rouschop

“Fantastisch om een bijdrage te mogen leveren aan een nieuwe woongemeenschap!”

Deze keer praten we met Jo Rouschop, namens BPD Ontwikkeling als Verkoopmanager verbonden aan Nuenen West. Jo is met zijn vele jaren ervaring in nieuwbouw een “oude rot” in het vak. Ervaring die hij graag met veel enthousiasme inbrengt bij de ontwikkeling van Nuenen West. Daarbij spreekt hem het dorpse en landelijke karakter van de nieuwe wijk in het bijzonder aan. Het feit dat hij in zijn vrije tijd ook vaak in Nuenen vertoeft komt daarbij goed van pas.

Jo Rouschop

"Als ik achteraf hoor en zie dat de kopers gelukkige bewoners zijn geworden, dan is mijn dag weer goed"

“Wat doe jij bij BPD als Verkoopmanager en waarvan kunnen mensen jou kennen?” Als Verkoopmanager ben je verantwoordelijk voor de verkoop en marketing van een nieuwbouwproject en uiteindelijk voor de verkoop van alle woningen en kavels. Om een project tot een succes te maken is het van belang dat je goed weet wat de consument wil en daarop inspeelt.

De verkoopmanager is bij BPD het eerste aanspreekpunt voor belangstellenden en kopers. Wat die dagelijkse contacten aan kennis en ervaring opleveren probeer ik steeds weer in te brengen als er een nieuw project of deelplan wordt ontwikkeld. Zo ontstaan er nieuwe woningen die de mensen aanspreken en waar ze prettig kunnen wonen.

Als ik dan achteraf hoor en zie dat de kopers gelukkige bewoners zijn geworden, dan is mijn dag weer goed: daar word ik echt blij van. Het is fantastisch om een bijdrage te mogen leveren aan een nieuwe woongemeenschap.

“Waarom zouden mensen die willen verhuizen voor Nuenen West moeten kiezen volgens jou?” Allereerst is Nuenen West zo aantrekkelijk door de ligging, bijna letterlijk tussen stad en dorp. Nuenen West heeft het goede van twee werelden: Eindhoven is een heerlijke stad met uitstekende  voorzieningen en Nuenen is het gemoedelijke en gezellige Brabantse dorp. Bewoners van Nuenen West hebben dit allemaal binnen handbereik en wonen dan ook nog eens in een gebied met veel landschappelijke kwaliteit. Het Rondje Nuenen West heeft nog maar eens laten zien hoe mooi de directe omgeving is.

Het "wij-gevoel" laten onstaan in Nuenen West... Ik heb gedurende 15 jaar mogen werken aan het plan Brandevoort in Helmond. Daar is een levendige wijk ontstaan die broeit van de activiteiten. In Nuenen West zie ik voor de komende jaren volop kansen om met het groeien van de wijk ook de samenhang en het “wij-gevoel” bij de bewoners te laten ontstaan; Nuenen West wordt beslist ook die plek waar mensen zich verbonden zullen voelen met hun wijk en buurtbewoners. En dat is waar we het allemaal voor doen. Bij BPD spreken we over “creating living environments”. Naar Nuenen West vertaalt, betekent dat we tevreden zijn als de bewoners straks zeggen: “Hier heur ik thuis!”.

Ik wil dan ook graag het stokje doorgeven aan een van de bewoners in de nieuwe wijk en ben erg benieuwd of zij zich nu ook al thuis voelen in Nuenen West.

Landelijke sfeer Nuenen West is typisch dorps
Arie Ras Maak kennis met...