Het woord is aan Marieke Ijsendoorn

"De bewoners van Nuenen nóg sportiever maken...!"

Deze keer is het woord aan Marieke Ijsendoorn, actief lid van Loopgroep Nuenen (LONU) en enthousiast over Nuenen West. Marieke is een goede bekende van marathonloper Harm Sengers. Samen delen ze de passie voor de loopsport en dragen ieder op hun eigen manier hun steentje bij om bewoners van Nuenen nóg sportiever te maken.

De vorige heb je kennis kunnen maken met Harm. Nu geeft hij het stokje door aan Marieke en vroeg haar om iets te vertellen over haar passie en betrokkenheid bij Rondje Nuenen West. 

Marieke Ijsendoorn

De omgeving van Nuenen West is prachtig!

“Marieke, hoe ben jij betrokken geraakt bij Rondje Nuenen-West?”
In 2013 ben ik begonnen met met hardlopen bij (LONU) Loopgroep Nuenen. Een leuke, actieve club met gezellige leden. Ondanks dat ik van nature helemaal geen sportieveling ben bevalt het bewegen in de buitenlucht me erg goed. Ik wil graag mijn steentje bijdragen aan de vereniging en ben daarom actief als redactie voor LONU. Via de Facebook-pagina van Harm Sengers (mijn vroegere buurjongen) zag ik Rondje Nuenen West voorbij komen en dit sprak me meteen aan, ik heb direct contact gezocht met Robert Koelink van de organisatie.

"Wat sprak je zo aan in Rondje Nuenen West?"
De advertentie op Facebook ziet er professioneel uit en ook het feit dat de bekendste marathonloper uit de omgeving Harm Sengers de route heeft uitgestippeld vind ik erg leuk. Ik help graag mee aan de naamsbekendheid van Rondje Nuenen West en andersom natuurlijk ook voor LONU en ons jaarlijkse evenement de Van Goghloop. Aangezien er ongeveer een maand tussen Rondje Nuenen West en de Van Goghloop zit, is Rondje Nuenen West hét moment om te trainen voor de Van Goghloop ;-)

“Vertel nog eens wat meer over LONU”
LONU is een actieve, laagdrempelige hardloopvereniging bestaande uit vier groepen verdeeld in vier verschillende hardloopniveau’s. Jaarlijks organiseren we de Van Goghloop en in samenwerking met LOGO (Geldrop) en LGM (Mierlo) de Gulbergencross. Je kunt twee keer per week onder begeleiding hardlopen met LONU. We beginnen altijd met een warming-up bij het clubgebouw en gaan dan op pad.

“Wat verwacht je van Rondje Nuenen-West?”
Ik verwacht dat er enthousiast gereageerd wordt op dit nieuwe (gratis) evenement en dat er veel LONU’ers en Nuenenaren mee gaan lopen. 
Hopelijk gaat het het een heel mooi jaarlijks terugkerend evenement worden, want de omgeving van Nuenen West is prachtig en uitermate geschikt voor een hardloopevenement door de mooie natuur van het Dommeldal!

Rondje Nuenen West Schrijf je gratis in!
Harm Sengers Maak kennis met...