Het woord is aan Marleen van Dongen

"Nuenen West was de rode draad in mijn traineeship"

Deze keer is het woord aan Marleen van Dongen, gebiedsmarketeer bij BPD ontwikkeling en nauw betrokken bij Nuenen West. Gedurende haar traineeship bij BPD wisselde Marleen elke 4 maanden van afdeling. Op deze manier heeft zij veel gezien, gehoord en geleerd van het ‘vak’ gebiedsontwikkeling. Het project ‘Nuenen West’ is de rode draad geweest in haar traineeship. Dus of de focus nu op proces control, ontwikkelingsmanagement, gebiedsmarketing, planeconomie of verkoop was; Nuenen West was daarin de continue factor. Als kersverse gebiedsmarketeer geven we Marleen graag het woord.

Marleen van Dongen

"Overal via groene verbindingsroutes zó de natuur in"

"Gebiedsmarketeer in Nuenen West…Kun je daar eens wat meer over vertellen?" 
Dat kan ik zeker, dat behelst namelijk ontzettend veel – dus ik raak er niet snel over uitgepraat! Gebiedsmarketing houdt zich bezig met de zoektocht naar de ontwikkelrichting voor een gebied, de daaruit volgende ruimtelijke invulling van het gebied en het vormgeven van het daadwerkelijke wonen in dat gebied. Je kan hierbij denken aan vragen als: wat is de identiteit van dit gebied? Welke verhalen, geschiedenis of eigenschappen willen we laten zien of gebruiken in de inrichting? Welke mindere kanten kleven er aan de locatie? Wat kunnen we doen om er een zo fijn mogelijke leefomgeving van te maken? Wat is de doelgroep? En hoe willen zij dan wonen; welke eisen stellen zij aan hun woning en aan de openbare ruimte?

Maar gebiedsmarketing gaat óók over het bereiken van de juiste doelgroep, zodat de mensen waarvan wij denken dat ze graag in ons project zullen wonen, er bekend mee worden. Voor Nuenen West heb ik bijvoorbeeld afgelopen tijd samen met collega's gewerkt aan de nieuwe huisstijl. Dit is nu zichtbaar als je over de Europalaan rijdt langs Nuenen West: de bouwborden met het nieuwe logo. Ook organiseer ik samen met mijn collega Robert Koelink evenementen die wij vinden passen bij het gebied en de (toekomstige) bewoners van Nuenen West. Zoals een kerstborrel en Rondje Nuenen West. 

"Welke ingrediënten maken het gebied zo bijzonder?"
Het buitengebied tussen Eindhoven en Nuenen is ontzettend mooi! Vanaf de Europalaan zou je dat misschien niet direct zeggen, maar al heel snel ben je de drukte van Eindhoven vergeten, en bevind je je op een onverhard pad of een mooi landweggetje met grote bomen. Langs deze historische ‘linten’ staan ook nog eens schitterende boerderijen! En de boeren in het buitengebied van Nuenen produceren de meest fantastische producten: de beste asperges, heerlijke aardbeien, gezonde bessen… En, zoals we met Rondje Nuenen West hebben gezien: je loopt zó het prachtige Dommeldal in – een groot natuurgebied dat zich uitstrekt van Son en Breugel tot Geldrop, en dat in de toekomst alleen nog maar mooier en beter toegankelijk zal worden.
Tegelijkertijd: op een steenworp afstand is Eindhoven; voor je het weet sta je in de stedelijke dynamiek. En als je de andere kant op rijdt, sta je zo in de gezellige dorpskern van Nuenen. Beter kan bijna niet toch?!" 

"Wat maakt volgens jou van Nuenen West dé ideale woonlocatie?"
Behalve die grote pluspunten van de locatie die ik hierboven noem, wordt het wonen en leven in Nuenen West zelf ook heel fijn denk ik! We bouwen dorpse buurtjes tegen de rand van Nuenen aan, waar de huizen gebouwd worden rondom kleine pleintjes of veldjes. Daar kan je lekker barbecueën met de buren of onbezorgd je kinderen laten spelen. Maar er komen ook plekken waar je juist wat ruimer kan wonen en waar je uitkijkt op het groen van het buitengebied of één van de grote parken die in Nuenen West komen. We willen dat iedereen in Nuenen West komt te wonen op een mooi plekje en dat je overal in de wijk via groene verbindingsroutes zó de natuur in kan!

Een compleet aanbod Alle voorzieningen dichtbij
Jo Rouschop, verkoopmanager Maak ook kennis met...