image alt

10x waarom het hardloopseizoen nu echt begonnen is

Op zondag 19 mei is de derde editie van Rondje Nuenen West. Het begint nu tijd te worden om je fysiek en mentaal voor te bereiden op misschien wel het mooiste rondje van de regio! Wil jij graag meedoen en heb je een beetje motivatie nodig om de deur uit te gaan? Heb je al te lang niet meer hardgelopen?

1. Zon

Wat is het ontzettend fijn dat de zon er weer wat vaker bij is! De zon heeft zich al een aantal keren laten zien dit jaar en òh wat houd ik daarvan. Het maakt me niet alleen heel erg gelukkig, maar ik wil ook het liefst buiten zijn. En als iedereen toch massaal naar buiten gaat wanneer de zon schijnt, is dit een hele goede reden om een rondje te gaan hardlopen. Het slechte weer is niet langer een excuus!

2. Hogere temperaturen

Natuurlijk schijnt die zon ook wel in de winter, maar een lentezonnetje is wel echt veel fijner dan een winterzon. Het is binnenkort zelfs alweer mogelijk om in korte broek en/of met korte mouwen te gaan lopen. Dat is toch heerlijk? Het is ook meteen een goed moment om iets aan die melkflessen te gaan doen.

3. Eerder licht in de ochtend

Het is zo fijn dat het in de ochtend niet standaard donker is wanneer je wakker wordt. Het is een goede reden om op zo’n tijdstip te gaan hardlopen. Dat je geen tijd hebt, is niet langer een excuus. ’s Ochtends vroeg kun je prima een rondje hardlopen voordat je aan het werk gaat. Dit zorgt er tevens voor dat je lekker productief bent de rest van de dag: een win-winsituatie.

4. Langer licht in de avond

Het moeilijkste aan de winter is misschien wel dat je na je werk in het donker thuis komt en dan nog een rondje moet gaan hardlopen. Hardlopen in het donker is gewoon echt minder leuk. De komende maand wordt de klok weer verzet en dan hoeft dat gelukkig niet meer. Wanneer je nu om 18:00 of 18:30 thuis komt, kan je nog gemakkelijk gaan lopen. En dan is de zomertijd nu nog niet eens ingegaan! Vanaf het laatste weekend in maart kun je nog langer in het licht rennen ’s avonds. Yes!

5. Hardloopkleding

Hardloopkleding wordt met de dag interessanter. Er zijn zoveel merken met leuke hardloopkleding! Wanneer ik bijvoorbeeld iets in mijn winkelmandje heb zitten, verheug ik me er alweer op om te gaan lopen. Dit is een hele goede reden om de deur uit te gaan binnenkort en te trainen voor Rondje Nuenen West.

6. Hardloopevenementen

Hardloopevenementen zijn er het hele jaar door, maar in het voorjaar is misschien wel de allerleukste: Rondje Nuenen West! Ook in de zomer en het najaar zijn er nog genoeg leuke evenementen, dus je kunt na 19 mei gewoon doorgaan met rennen. Ook als je een wedstrijd in het najaar plant, kun je maar beter vroeg beginnen met trainen. Doordat je jezelf een doel stelt, helpt dit om vaker te gaan hardlopen.

7. Je mag rustig beginnen

Je hoeft echt niet meteen een uur achterelkaar te gaan lopen. Eigenlijk mag je dat niet eens doen, want blessures liggen altijd op de loer. Begin klein en rustig en je zult zien dat je het straks een stuk beter en langer vol kunt houden! Oefening baart kunst!

8. Het is bijna april

Het is bijna april en dat betekent dat 1 januari alweer eventjes geleden is. Hoe staat het met je goede voornemens? Wilde je meer gaan sporten? Dan is dit een heel mooi moment om het stof van je hardloopschoenen te gaan rennen. Hup, go!

9. De zomer komt eraan

Omdat het dus al april is, is het ook al bijna juni. En als je het woord juni hoort, dan denk je ongetwijfeld ook aan zomer. Wil je wat strakker worden of gewoon lekker in je vel zitten? Waar wacht je dan nog op? De zon schijnt, pak je hardloopschoenen en ga!

10. Sociale contacten

Woon je al in Nuenen West? Of ga je er binnenkort wonen? Dit is een ideaal moment om samen aan de slag te gaan. Misschien met een klein groepje, gezellig met z'n tweeën óf toch gewoon lekker alleen? Je kunt bijvoorbeeld afspreken via de Nuenen West buurtapp! Superhandig!

Over Rondje Nuenen West Meer informatie?
Schrijf je hier in! Inschrijven?