School

Bouw nieuwe school Nuenen West gestart

18 april '19

Het ontwerp van de nieuwe school in Nuenen West vindt inspiratie in de Nuenense Watermolen van Opwetten, zoals Vincent van Gogh deze in 1884 op doek vereeuwigde. In het ontwerp is veel gebruik gemaakt van hout en glas en de omgeving met dieren en een moestuin wordt bij de school betrokken.

Het Mooiste Blauw

Met Vincent van Gogh leggen we meteen de link naar de naam van de school, ‘Het Mooiste Blauw’. Van Gogh staat bekend om zijn gebruik van levendige, contrasterende kleuren. In zijn zelfportretten gebruikte hij bijna altijd blauw als achtergrond om de kleur van zijn haar beter uit te laten komen.

Het Mooiste Blauw
image alt

Officieel startsein voor de bouw

Op 16 april 2019 gaf wethouder Hetty Tindemans van de gemeente Nuenen het officiële startsein voor de bouw van openbare basisschool ‘Het Mooiste Blauw’, midden in de nieuwbouwwijk Nuenen West.

De bouw vindt plaats in opdracht van PlatOO en de gemeente Nuenen en wordt uitgevoerd door Bouwbedrijf Van Stiphout. In mei 2020 wordt de school opgeleverd, in het schoolseizoen 2020-2021 starten de eerste leerlingen.

Infopunt bouwactiviteiten

Momenteel staat de school nog aan de Brabantring in Nuenen. Hier is is een informatiestand ingericht zodat iedereen die belangstelling heeft, die bouwactiviteiten kan volgen. Met vragen kun je altijd terecht bij de directeur Marianne Boschman.

Ook als je geïnteresseerd bent in het onderwijs wat straks gegeven wordt in basisschool Het Mooiste Blauw kun je nu al op De Mijlpaal terecht.

 

Heb je een vraag? Neem contact met ons op
Wonen in Nuenen West? Bekijk het woningaanbod