7x voordelen van wonen in het groen

27 juni '24

Een groen park voor de deur met wandelpaden in plaats van straten vol met auto's, kleine hofjes, groene speelplaatsen. Westerpark De Vorsten en De Hoeve is straks niet alleen heerlijk om doorheen te wandelen en fietsen, maar ook gezond voor lichaam en geest. Weet jij wat groen met je doet? Wij vertellen je meer over de zeven voordelen van wonen in het groen!

image alt

1. Alleen al groen zien is goed

Wist je dat natuur om je heen zorgt voor meer geluk en minder stress? Alleen al het zien van de kleur groen, zorgt voor rust. Daarnaast verhoogt het de concentratie én werkt het ontspannend. Laat je dus heerlijk omringen door groen. Een korte wandeling of juist uren zwerven door de natuur of veel planten zetten in je nieuwbouwwoning. Het helpt allemaal om je fitter en gezonder te voelen.

image alt

2. Je gaat automatisch meer bewegen

Natuur werkt als een buffer tegen geluidsoverlast, het is gezond voor lichaam én geest. Recreatief gezien geeft de natuur ook invulling aan lichamelijke activiteiten. In een groene nieuwbouwwijk sta je volop in contact met de flora en fauna. De natuur is direct vanaf je voordeur voelbaar, ruikbaar en tastbaar. En daar wil je dan juist extra van genieten. Zeker met mooi weer. Fiets, skate, ren of struin door de wijk. Gezond én leuk.

3. Een sociaal vangnet is gezond

Eenzaamheid is een probleem van nu en van de toekomst. Tijdens de Coronapandemie is de waarde en het belang van groen wel gebleken. Fietsen, wandelen of andere
buitenactiviteiten bleken hele waardevolle en gezonde
activiteiten om te ondernemen.

Gelukkig is er in jouw groene nieuwbouwwijk genoeg ruimte voor spontane ontmoetingen. Door alle wandelpaden, groene binnenhoven en speelplaatsen kunnen vriendschappen voor het leven ontstaan. Let maar op. Ga samen lekker sporten of wandelen in de wijk. Óf pak de fiets en verken de omgeving.

image alt

4. Het is goed voor je creativiteit

Veel groen om je heen geeft ruimte in je hoofd. Als je al een tijdje met een vraag of gedachte rondloopt, zorgt een frisse neus halen vast voor een andere kijk erop. Kinderen groeien in een groene nieuwbouwwijk van jongs af aan op met veel natuur om zich heen. Ze kunnen hier ongegeneerd ravotten. Goed voor hun creativiteit en het maakt ze een stuk milieubewuster.

5. Variatie in groen zorgt voor een rijke biodiversiteit

Hoe groener en diverser de woonwijk, hoe schoner de lucht. Wat weer zorgt weer voor een goede luchtkwaliteit in je nieuwbouwwoning. Én frisser water. En dat heeft weer allerlei gezondheidsvoordelen. Zet dus lekker de ramen open met lekker weer en snuif de gezonde lucht op.

Een gebied met een rijke biodiversiteit is een gezond ecosysteem dat zorgt voor een goede balans tussen verschillende diersoorten. Deze natuurlijk balans voorkomt een overtal van bepaalde soorten en kan zo plagen en ziekten voorkomen. Meer natuur en meer variatie in groen verhoogt ook de mate van bestuiving. Bestuiving is belangrijk voor een sterk ecosysteem. Zo is zelfs veel van onze voedselproductie sterk afhankelijk van bestuiving.

image alt

6. Communitygevoel met de buurt

Met veel groen om je heen ga je er automatisch meer op uit. Weet je wat; waarom maak je er niet een sociale bezigheid van en start je een Ommetje app met je buurtjes. Twee vliegen in één klap. En wist je dat een dagelijks ommetje van minimaal 20 minuten al effect heeft op je hersenfitheid? Ga er lekker op uit en ontdek de mooiste wandelroutes.

image alt

7. Verkoelt in warme periodes

De klimaatopwarming wordt steeds zichtbaarder en voelbaarder. En dat merk je! Zomers en winters zijn een stuk onstuimiger. Gelukkig brengt veel groen in je wijk verkoeling op hete dagen. En dat is ook weer goed voor je planten. En zeg nou zelf: hoe fijn is het om een schaduwrijk plekje op te zoeken als de thermometer de 30 graden aantikt.

Wonen in De Vorsten of De Hoeve?

De voorbereidingen voor De Vorsten en De Hoeve zijn in volle gang en de verkoop van beide projecten staat gepland voor Q3 2024. Onlangs deelden we al de eerste schets- en conceptbeelden welke nu verder uitgewerkt worden tot artist impressions. Daarna volgt ook op zeer korte termijn informatie over de individuele bouwnummers en bijbehorende kenmerken. 

Wil jij hier graag wonen? Ga voor meer informatie naar het woningaanbod en schrijf je alvast in als belangstellende. We houden je dan op de hoogte van het laatste nieuws en ook ontvang je als eerste bericht zodra de verkoop start! 

Bekijk woningaanbod
  Meer over de wijk?
  Meer over de woningen?