Duurzaam wonen in Molenerve fase 2

24 april '24

Met een nieuwbouwwoning in Molenerve fase 2 ben je klaar voor de toekomst. Alle woningen zijn gasloos en hebben een lucht-/waterwarmtepomp. Zo draag je niet alleen bij aan een beter milieu, maar ben je ook voorbereid op de toekomst. Benieuwd welke duurzame technieken, installaties en energielabels de woningen in Molenerve fase 2 hebben? We vertellen je er meer over.

Lucht-/waterwarmtepomp

Alle woningen in Molenerve fase 2 krijgen een lucht-/waterwarmtepomp. Dit is een duurzame manier om je woning te verwarmen. Deze lucht-/waterwarmtepomp haalt warmte uit de lucht en geeft deze af binnen in huis. In de zomer werkt dit principe andersom. Op die manier kun je met de meeste lucht-/waterwarmtepompen en vloerverwarming je woning ook koelen!

Wat betekent dit voor jouw nieuwbouwwoning?

Om te beginnen heb je in je woning een lucht-/waterwarmtepomp die de binnengekomen warmte of kou afgeeft aan het vloerverwarmingssysteem en het boilervat voor warm water. Het boilervat heb je in huis om warm water op te slaan. Natuurlijk wordt dit netjes weggewerkt in de technische ruimte van jouw nieuwbouwwoning/appartement.

Om uiteindelijk de verwarming en koeling te regelen, hangen er temperatuurregelaars aan de muur. Een lucht-/waterwarmtepomp heeft weinig onderhoud nodig. Voor een jaarlijkse check en service aan jouw lucht-/waterwarmtepomp kun je – net als vroeger bij een cv installatie - gewoon een servicecontract afsluiten met specialisten.

Het type, de precieze specificaties, het onderhoud en de eigendomsconstructie (lease of eigendom) zijn op dit moment nog niet bekend. Zodra hier meer informatie over is delen wij dit met je.

image alt

Vloerverwarming

Jouw woning heeft straks overal vloerverwarming in plaats van radiatoren. Dat is een luxe! Altijd warme voeten en overal in huis behaaglijk warm. Ook is het fijn dat je in je kamers geen radiatoren hebt die stiekem een hoop ruimte innemen. Daarnaast word je altijd wakker in een lekker warm huis. 

Vloerverwarming is een stelsel van kunststof buizen onder jouw vloer. Deze buizen vullen zich met water van maximaal 35-45 graden Celsius om het overal in huis lekker behaaglijk warm te krijgen. Een stuk zuiniger dan bij een oude cv-ketel waarbij het water tot een hogere temperatuur moet worden verwarmd. Het is raadzaam om de thermosstaat op één waarde te laten staan voor een snellere werking en beter rendement. 

Balansventilatie / WTW installatie

De woningen worden voorzien van een mechanisch ventilatiesysteem voorzien van warmteterugwinning, ook wel WTW of balansventilatie genoemd. In de wtw-unit zitten twee ventilatoren en een warmtewisselaar die ervoor zorgen dat de warmte uit de afgevoerde ventilatielucht wordt teruggewonnen en wordt gebruikt om de verse binnenkomende lucht voor te verwarmen. Op deze wijze gaat er geen warmte verloren bij het ventileren van de woning.

Energielabel: A++++

Voor iedere nieuwbouwwoning wordt een energielabel bepaald. Dit label geeft aan hoe energiezuinig de woning is, waarbij wordt gekeken naar isolatie en installaties die nodig zijn voor verwarming, koeling, warm water en ventilatie. Hoe minder fossiele energie wordt gebruikt, hoe beter het energielabel. Alle woningen in Molenerve fase 2 hebben het voorlopig energielabel A++++

Dit is nog niet alles, want ook heeft dit in veel gevallen een positieve invloed op jouw hypotheek, vanaf 2024 weegt namelijk het energielabel van de woning mee in je hypotheekruimte. Benieuwd hoeveel jij extra kan lenen? Lees er meer over via onderstaande button.

Meer over extra leenruimte

Wonen in Molenerve?

De voorbereidingen voor Molenerve fase 2 zijn in volle gang. Onlangs deelden we al de eerste schetsbeelden welke nu verder uitgewerkt worden tot concept artist impressions. Daarna volgt ook informatie over de individuele bouwnummers en bijbehorende kenmerken. 

Wil jij hier graag wonen? Ga voor meer informatie naar het woningaanbod en schrijf je alvast in als belangstellende. We houden je dan op de hoogte van het laatste nieuws en ook ontvang je als eerste bericht zodra de verkoop start! 

Bekijk woningaanbod
  Meer over de wijk?
  Meer over de woningen?