Duurzaam wonen in Nuenen West

11 augustus '21

Met een nieuwbouwhuis in Nuenen West ben je klaar voor de toekomst. Alle 10 nieuwste woningen van Veld D fase 3 zijn gasloos en hebben een eigen warmtepomp. Zo draag je niet alleen bij aan een beter milieu, maar ben je ook voorbereid op de toekomst. Dat is pas zorgeloos wonen. Benieuwd welke duurzame snufjes er zijn?

image alt

Luchtwarmtepomp

Alle 10 woningen van Veld D fase 3 krijgen een luchtwarmtepomp. Dit is een duurzame en goedkope manier om je woning te verwarmen. Het maakt gebruik van warmte uit de lucht. Deze lucht wordt van buitenaf afgezogen voor warm water en vloerverwarming. 

WTW installatie

Weleens gehoord van een WTW installatie? Dit is een warmte terugwin installatie die ervoor zorgt dat de warmte uit de afgevoerde ventilatielucht wordt teruggewonnen. Zo is de verse lucht die binnenkomt al lekker voorverwarmd. Op deze manier gaat er weinig warmte verloren bij het ventileren van de woning. Bijkomend voordeel is dat je jouw woning ventileert zonder roosters of ramen open te zetten waardoor je geen direct geluid hebt vanuit de omgeving. De nieuwste 10 woningen van Veld D fase 3 krijgen een WTW installatie.

image alt

Zonnepanelen

Jouw huis in de nieuwste uitbreiding van Veld D fase 3 heeft straks zonnepanelen. Dat is een duurzame en goedkope manier om je woning van elektriciteit te voorzien. Het werkt als volgt: op het dak van je woning liggen de zonnepanelen. Het licht van de zon wordt in de panelen omgezet in energie, stroom dus! Deze stroom kun je direct gebruiken in huis.

Vloerverwarming

Jouw nieuwe woning heeft straks op de begane grond en eerste verdieping vloerverwarming in plaats van radiatoren. In aanvulling op de vloerverwarming wordt een elektrische handdoekradiator in de badkamer geplaats. Dat is een luxe! Altijd warme voeten, een warme handdoek na het douchen en overal in huis behaaglijk warm. Ook fijn is dat je in je kamers geen radiatoren hebt die stiekem een hoop ruimte innemen. Daarnaast word je altijd wakker in een lekker warm huis. Het is namelijk voordeliger om de vloerverwarming in de winter dag en nacht ‘aan’ te laten staan op dezelfde temperatuur dan ’s ochtends hoger zetten en ’s avonds lager. 

image alt

EPC

Jouw woning heeft straks een EPC (Energie Prestatie Coëfficiënt) < 0,4. Dat is de waarde die aangeeft hoeveel energie je nodig hebt om jouw huis van elektriciteit te voorzien, te verwarmen en van warm water te voorzien.

Iets vragen? Neem contact op
Benieuwd naar de woningen? Bekijk het aanbod