Nuenen West als ‘smart society’

20 november '18

Nuenen West als ‘smart society’ middenin Brainport (de slimste regio van de wereld!), is dat niet fantastisch?! Dit ‘slim’ maken van de wijk gaat verder dan alleen het toepassen van innovatieve technologieën: juist door de focus op ‘samenleving’ past deze ambitie bij de gemoedelijkheid en dorpse sfeer van Nuenen West.

Een primeur

Op 12 november is de buurtapp van Nuenen West live gegaan. Vanaf dit moment kunnen bewoners en kopers in Nuenen West de buurtapp downloaden en via een veilige manier toegang krijgen. Hiermee is Nuenen West het eerste BPD-project met een buurtapp!

Elkaar ontmoeten

Met deze buurtapp zorg je er samen voor dat Nuenen West ook sociaal een fijne wijk is en dat het wonen in Nuenen West nog leuker en aangenamer wordt. 

De buurtapp kent allerlei handige functionaliteiten. Op iemands planten en huisdieren passen tijdens vakantie, misschien een klusje doen bij iemand die daar zelf niet handig in is, het ruilen van spullen of elkaars kinderen naar zwemles brengen. Maar denk ook aan buurtpreventie, gezondheid en welzijn, samen dingen doen, vraag en aanbod en buurtactiviteiten. 

Klussen
Carpoolen
Gezelligheid

Hoe slim: een eigen buurtapp?!

Door het aanmaken van een eigen profiel kunnen bewoners (en kopers) zichzelf zichtbaar maken, en door een zoek-/filterfunctie kunnen buren elkaar heel laagdrempelig vinden en leren kennen. 

Onderdeel van het aangemaakte profiel is de keuze voor bepaalde ‘hulpcategorieën’, zoals ‘klussen’, ‘huisdieren’ en het spreekwoordelijke ‘kopje suiker?’. Door deze aan te vinken, geven bewoners aan benaderbaar te zijn voor het verlenen van hand- en spandiensten aan hun buurtgenoten. 

Op verschillende manieren draagt deze app er aan bij het wonen in Nuenen West gemakkelijker én leuker te maken!

buren
Heb je een vraag? Neem contact met ons op
Wil jij ook wonen in Nuenen West? Bekijk hier het aanbod