Groenverklaring voor Molenerve fase 1

9 november '23

Goed nieuws voor iedereen die een woning op het oog heeft in Molenerve fase 1. De woningen in dit plan krijgen namelijk een Groenverklaring. Hiermee kun je bij diverse banken extra rentekorting krijgen op je hypotheek, bijvoorbeeld met de Rabo Groenhypotheek. Benieuwd naar de voordelen van de Groenverklaring voor jouw hypotheek? We vertellen je er hier meer over.

image alt

Voorwaarden

Een Groenverklaring wordt afgegeven aan nieuwbouwprojecten die voldoen aan de voorwaarden van de Regeling Groenprojecten. Dit is een gezamenlijke regeling van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en het ministerie van Financiën. Om een Groenverklaring te krijgen moeten de nieuwbouwwoningen in het project voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Het primair fossiel energiegebruik van de woning is gelijk aan, of lager dan, 0.
  • Het hout dat in het project wordt gebruikt, voldoet aan de duurzaam houtcriteria van de overheid (TPAC).

De woningen in Molenerve fase 1 voldoen aan beide voorwaarden. Hierdoor wordt het project opgenomen in het Register Groenverklaring. Op de website van dit register kun je de BENG-berekening en de Duurzaam Hout-verklaring downloaden. Zit je aan tafel met je financieel adviseur? Dan kun je hem verwijzen naar dit register. De verklaring is afgegeven voor 10 jaar.

GroenHypotheek

De Rabobank is op de hoogte van de afgegeven Groenverklaring voor Molenerve fase 1. Zij bieden voor deze woningen daarom de Rabo GroenHypotheek aan. Bij deze hypotheek krijg je 0,5% korting op de hypotheekrente bij 10 jaar vaste rente*. Naast deze korting kun je ook in aanmerking komen voor de extra Duurzaamheidskorting. Neem voor meer informatie of een hypotheekberekening contact op met een adviseur van Rabobank.

*Korting en looptijd in november 2023. De hoogte van de BENG 2-waarde en keuze voor een woning of appartement bepalen het bedrag waarop je rentekorting ontvangt.

Bekijk de woningen
Wat speelt er? Nieuwsoverzicht
Wonen in Molenerve fase 1? Bekijk het woningaanbod