Een korte terugblik op 2017

In 2017 is er veel gebeurd in Nuenen West. Er zijn woningen gebouwd, woningen opgeleverd en er zijn verschillende bouwkavels verkocht. Ook zijn er leuke activiteiten georganiseerd in Nuenen West. Een goed jaar! Daarom een korte terugblik op het afgelopen jaar.

01-'17 - Nieuw logo

Net zoals je na een paar jaar toe bent aan een nieuw huis of een andere look, is het soms ook weleens tijd voor een nieuw logo. Er was niets mis met het oude logo van Nieuwbouwplan Nuenen West maar het kon best wel een opfrisser gebruiken. Daarom zijn we 2017 gestart met een nieuw logo voor Nuenen West. 

Logo Nuenen West

02-'17 - Bouw fase 2

De bouw van de 23 woningen van bouwveld A fase 2 is gestart in het eerste kwartaal van 2017. De voorbereidende werkzaamheden zijn al in december 2016 uitgevoerd, maar in 2017 is het echte bouwen begonnen.

Bouw fase 2 bouwveld A

03-'17 - Maak kennis met

'Maak kennis met…’ is ook in 2017 gelanceerd. In deze rubriek laten we telkens iemand anders aan het woord. Zo kan diegene in eigen woorden vertellen over zijn of haar band met of betrokkenheid bij Nuenen West

03-'17 officiële start

De bouw van bouwveld A fase 2 is officieel gestart. Dit officiële moment vond in maart 2017 plaats in bijzijn van onder andere de wethouder en de kopers van fase 2.

Start bouw

04-'17 - Nieuwe kavels

In april 2017 zijn er nieuwe bouwkavels aan het aanbod van Nuenen West toegevoegd waarvan het grootste gedeelte is verkocht. Er is nog slechts 1 bouwkavel beschikbaar in bouwveld A.

05-'17 - Rondje NW

Op 7 mei 2017 was de allereerste editie van Rondje Nuenen West. Een prachtig parcours, perfect hardloopweer en veel, héél veel deelnemers en toeschouwers. Het was een fantastische dag. Bekijk nogmaals de aftermovie.

06-'17 - Speeltoestellen

In juni 2017 zijn er twee speeltoestellen geplaatst op het veldje bij het Aangelag. De speeltoestellen zijn gemaakt van onbehandeld hout. De toestellen hebben daarmee een natuurlijke uitstraling die goed passen in het straatbeeld van Nuenen West. 

07-'17 - Bewonersloket

In het bewonersloket lees je alles over de aanleg van de wijk, kom je meer te weten over groenvoorzieningen, bouwverkeer, bouwwerkzaamheden en nog veel meer. Alle informatie die je als (toekomstige) bewoner van Nuenen West wilt weten. Deze pagina is gelanceerd in de zomer van 2017.

Bewonersloket

08-'17 - Nieuwe fase

In augustus 2017 is er een nieuwe fase in verkoop gegaan. Deze fase (bouwveld C) is ontwikkeld door Heijmans en de naam voor deze fase is 'Nieuwerwets Wonen'. In totaal zijn er 25 rijwoningen te koop aangeboden verdeeld over 6 woonblokken. De woningen zijn inmiddels allemaal verkocht en de voorbereidingen op de bouw zijn gestart.

09-'17 - Fietstocht

Ondanks het slechte weer zijn we op 30 september op de fiets op zoek gegaan naar een aantal bijzondere plekken in de directe omgeving van Nuenen West. Een zeer geslaagde dag.

10-'17 Ontsluitingsweg

In de tweede helft van 2017 is bouwveld C bouwrijp gemaakt. Bij de werkzaamheden is ook de Laan door de Panakkers gerealiseerd, de toekomstige hoofdontsluitingsweg van Nuenen West dwars door de wijk. Deze laan doorkruist het plangebied van de Europalaan tot aan de Opwettenseweg. 

Dorpslaan

10-'17 - Oplevering 1e woning

In oktober 2017 is de eerste woning van bouwveld A fase 2 opgeleverd. De bewoners van de hoek en rijwoningen aan de Ligtsedreef hebben de sleutel van hun nieuwe huis gekregen. 

Eerste oplevering

11-'17 - Oplevering laatste woning

De laatste woning van bouwveld A fase 2 is opgeleverd in november 2017. Het resultaat mag er zijn! Alle woningen uit bouwveld A fase 2 zijn opgeleverd en er kan gestart worden met woonrijp maken.

laatste woning opgeleverd

11-'17 - 't Mooiste Blauw

De school die zich in Nuenen West gaat vestigen heeft een nieuwe naam gekregen: 't Mooiste Blauw. In het ontwerp van de school zijn de contouren van de watermolen zichtbaar en de locatie van de nieuwe school is al zichtbaar als je door Nuenen West loopt. 

12-'17 - Kerstborrel

Ook in 2017 was er een weer een gezellige buurtborrel in Nuenen West. Net als vorig jaar stond op zondag 17 december de gluhwein en warme chocolademelk klaar voor alle bewoners van Nuenen West.

buurtborrel