image alt

Kantoor aan huis

Ruimte creëren
Als het dak hoog genoeg is, heb je geen dakkapel nodig. Platte, schuine ramen zijn een goedkopere oplossing en bovendien geven ze een loftachtig effect. In de lage ruimtes van de zolder zijn opbergplekken gecreëerd. Tegen de achterwand is ruimte voor een wand-vullende bibliotheek met trap. Door het dak van de zolder in het zicht te laten, krijgt de zolder een ruimtelijk effect.

Functionele oplossingen
Gebruik een deel van de ruimte voor een kleine badkamer, en om een ruimte voor wassen en drogen te creëren – ook afgesloten met schuifdeuren. Plaats in het kantoor een slaapbank, zodat eventuele logés daar kunnen overnachten mét de luxe van een eigen badkamer!

image alt

Studeer- en slaapkamer

Wand
Met een wand midden in de ruimte creeer je een aparte studeer- en slaapkamer. Door deze wand niet tot de nok door te laten lopen, blijft de nok vrij en het ruimtegevoel behouden. Aan de ene kant van de wand kun je studeren, aan de andere kant kun je slapen. De wand kun je ook gebruiken om kleding in op te bergen of (aan de andere kant) boeken neer te zetten

Opbergen
In deze variant is er geen bergruimte gemaakt in de hoeken, waardoor de zolder ruimtelijk blijft. Het lage meubel rechts dat net zo breed is als het schuine raam biedt ruimte voor een flatscreen en wat kleine spullen. De kamer met veel kastruimte bevindt zich elders in het huis. Aan de studeerzijde staat een groot duo-bureau onder het raam met daarnaast opnieuw een laag meubel voor wat kleine spullen

image alt

Nog meer ruimte op zolder?

Creëer meerdere ruimtes
In deze variant hebben twee (of vier) kinderen hun eigen slaapkamer mét badkamer. Aan de andere kant zit de werk- en knutselkamer. De herhaling van de matglazen deuren – twee naar de werkkamers en twee naar de slaapkamers – is een mooi detail.

Opgeruimd staat netjes
Alle kasten in de kamers komen uit op de gang. Zo gaat er in de kamers geen wand-ruimte verloren aan kastdeuren en wordt de gang interessanter doordat er iets gebeurt. Aan de twee gigantische planken aan de muur kunnen de kinderen naar hartenlust werken, knutselen en kleien. Eindelijk een ruimte waar niet elke dag hoeft te worden opgeruimd.

Richt je zolder goed in! Van rommelzolder naar droomzolder
Dé ultieme slaap- en speelkamer! Van zolder naar kinderkamer