Hoe verloopt de verkoopprocedure?

De woningen in veld D van Nuenen West gaan binnenkort in verkoop. We leggen graag alvast aan je uit hoe de inschrijving in zijn werk gaat en hoe we de woningen vervolgens gaan toewijzen.

Alles online te vinden

Op de dag dat de verkoop start, ontvang je per e-mail een nieuwsbrief. Je moet dan wel een account hebben aangemaakt in de Mijn Eigen Huis omgeving én je belangstelling voor deze woningen hebben aangegeven. Dat doe je door op het hartje te klikken bij je favoriete woningtype.

In die nieuwsbrief staat een link naar alle verkoopstukken. Hier vind je alles wat je nodig hebt om een volledig beeld te krijgen van de verschillende woningen. Denk hierbij aan de prijslijst, meer-/minderwerklijst, de afwerking van de woningen, maar ook de koopovereenkomst. Deze informatie is eenvoudig te downloaden. Je kunt alle stuken dus thuis vanaf de bank bekijken wanneer jou dat uitkomt.

Online je voorkeuren doorgeven

Nadat je de stukken hebt doorgenomen, geef je online je voorkeur voor je favoriete woning(en) door via de Mijn Eigen Huis omgeving. Hier hoef je alleen nog maar je 5 meest favoriete bouwnummers op te geven. Gegevens over jezelf, die je al eerder hebt aangegeven, staan al ingevuld. Eventuele nog ontbrekende gegevens kun je aanvullen. Handig toch? En het scheelt je weer een wandeling naar de brievenbus of de makelaar om een formuliertje in te leveren.

Je voorkeuren kun je doorgeven tot aan de zogenaamde sluitingsdatum. Dat is de uiterste datum waarop alle inschrijvingen van belangstellenden bij ons binnen moeten zijn. Welke datum dat precies is, hoor je zodra de verkoop start.

Toewijzing van de woningen

Daarna vindt de toewijzing van de woningen plaats. We proberen zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen en streven naar een zo optimaal mogelijke bezetting (of: verdeling) van de bouwnummers.

Als er voor een bepaald bouwnummer meerdere mensen hun voorkeur hebben aangegeven, vindt de toewijzing plaats aan de meest concrete kandidaten. Dit wil zeggen dat je een financiële check hebt gedaan en dus weet wat je bij de bank kunt lenen. Ook als je geen eigen woning meer te verkopen hebt of wilt aankopen zonder dat je huidige woning verkocht is, werkt dit in je voordeel. Wij streven op deze manier naar een optimale bezetting van alle woningen. Immers: hoe sneller de woningen allemaal (zonder voorbehoud) verkocht zijn, hoe eerder we kunnen starten met de bouw: dat is zowel voor ons als voor jou als mogelijk toekomstige bewoner een voordeel.

Als er ná de inventarisatie van de inschrijvingen nog steeds gelijkwaardige kandidaten voor een woning zijn, dan is het moment dat iemand zich als belangstellende voor het plan heeft aangemeld doorslaggevend (dus NIET de inschrijving bij start verkoop, maar de datum van aanmelding als belangstellende).

Ná de toewijzing

Na de toewijzing van de woning volgt er een verkoopgesprek. Je kunt dan een optie krijgen op de woning die aan jou is toegewezen. Vervolgens heb je één week de tijd om te beslissen of je gaat kopen. Als potentiële kopers afzien van de aankoop, volgt een afspraak met een reservekandidaat voor het desbetreffende bouwnummer.

Heb je geen woning toegewezen gekregen? Dan krijg je daarvan ook bericht. Als iemand afziet van de koop en jij bent de eerste reservekandidaat, dan wordt er meteen contact met jou opgenomen.

Wij geven geen informatie over hoeveel reservekandidaten er zijn en op welke plek je op de reservelijst staat.