Van rommelzolder naar droomzolder

Is de zolder bij jou vooral een hele grote opbergruimte? Zonde! Want op een goed ingerichte zolder kun je slapen, werken en spelen. Zo maak je in een aantal stappen van jouw rommelzolder een droomzolder!

Stap 1. De trap

De zolder betrekken bij de rest van je huis, start met een goede verbinding tussen de verschillende ruimtes. Een goede vaste trap naar je zolder is dan ook stap 1.

Stap 2. Zorg voor voldoende daglicht

Om een fijne werk, slaap of -speelplek te creëren, is het belangrijk dat er voldoende daglicht binnenkomt. Standaard is de zolder niet de lichtste plek in huis. De beste oplossing hiervoor is het plaatsen van een dakkapel. Dit zorgt niet alleen voor extra daglicht maar ook voor meer ruimte.

Stap 3. Maak gebruik van de ruimte

Je zolder inrichten kan een lastige opgave zijn. Door het dak van de zolder in het zicht te laten, krijgt de ruimte iets bijzonders. Je kunt kiezen voor het plaatsen van tussenwandjes om de ruimte optimaal te benutten. Met een kleine wand midden in de ruimte creëer je twee aparte kamers zonder de ruimtes helemaal van elkaar af te sluiten.

Tip: Wil je deuren plaatsen? Door schuifdeuren te kiezen, houd je meer ruimte over.

Stap 4. Creëer opbergruimte

Schuine wanden klinken erg onpraktisch maar in werkelijkheid kun je de loze ruimte prima gebruiken als opbergruimte. Om de ruimte onder een schuine wand écht goed te benutten ga je voor schuifdeurkasten.

Stap 5. Kies je kleur

Een lichte kleur geeft een ruimtelijker effect. Houd het rustig door maximaal één wand een kleur te geven. Wil je de ruimte nog groter laten lijken? Kies dan ook voor een lichte vloer.

Dé ultieme slaap- en speelkamer! Van zolder naar kinderkamer
Maak je zolder voor alles geschikt! Slapen, werken of spelen op zolder?