Waar ligt Nuenen West?

Nuenen West ligt tussen Nuenen en Eindhoven en is duidelijk herkenbaar als je de wijk binnenkomt. De Europalaan vormt de markante entree van de wijk en aan beide zijden van deze weg verrijst Nuenen West. De statige. traditionele architectuur vormt een mooie entree voor de achterliggende linten. Je herkent en weet waar je heen moet. De parken vormen grote groene structuren die overgaan in het Dommeldal. 

 

image alt

Tussen Nuenen en Eindhoven

In deze nieuwe wijk in Nuenen woon je in een echt Brabants dorp met de natuur en de stad om de hoek. Nuenen West ligt in het Dommeldal tussen de Vorsterdijk, de Dubbestraat en de Boord. Midden in de natuur en toch op steenworp afstand van Eindhoven met al haar voorzieningen en zelfs vliegveld Eindhoven Airport. En met diverse snelwegen zoals A2, A50 en A58 dichtbij is de ontsluiting ook prima. Kinderen kunnen lekker buiten spelen. In het weekend lekker wandelen, alleen of samen met je gezin? Het prachtige Dommeldal is vlakbij. Wil je heerlijk met vrienden of familie uit eten? Je bent binnen 10 minuten fietsen bij de beste restaurants in het centrum van Nuenen. Zoek je een wat grotere stad dan ben je zo in Eindhoven. Ideaal!

Meer over de bereikbaarheid
image alt

Groene omgeving

In Nuenen West woon je altijd aan of tussen het groen. Rustgevend om naar te kijken. en uitnodigend om te gebruiken. Nuenen West is dan ook een wijk voor sportieve mensen. voor mensen die graag een rondje lopen. Met de trimschoenen of juist gewoon met de hond eropuit. Je loopt via de parken of historische linten zo het mooie Dommeldal in.

image alt

Hoe wil jij wonen?

Het buitengebied tussen Eindhoven en Nuenen is ontzettend mooi. Vanaf de Europalaan zou je dat misschien niet direct zeggen, maar al heel snel ben je de drukte van Eindhoven vergeten, en bevind je je op een onverhard pad of een mooi landweggetje met grote bomen. Langs deze historische ‘linten’ staan ook nog eens schitterende boerderijen! En de boeren in het buitengebied van Nuenen produceren de meest fantastische producten: de beste asperges, heerlijke aardbeien, gezonde bessen… En, je loopt zó het prachtige Dommeldal in – een groot natuurgebied dat zich uitstrekt van Son en Breugel tot Geldrop. Tegelijkertijd: op een steenworp afstand is Eindhoven; voor je het weet sta je in de stedelijke dynamiek. En als je de andere kant op rijdt, sta je zo in de gezellige dorpskern van Nuenen. Beter kan bijna niet toch?

Heb je een vraag? Neem contact met ons op
Ook wonen in Nuenen West? Bekijk het woningaanbod