De buurtapp van Nuenen West

Je woont in Nuenen West tussen mensen die je al (een beetje) kent. Je komt ze tegen op straat, bij de school of in de supermarkt en je vraagt hoe het met ze gaat. Af en toe heb je eens contact en je vraagt jezelf af of je misschien een keer iets voor ze kunt betekenen of zij voor jou. Met de buurtapp van Nuenen West leer je jouw buren en wijkgenoten op een laagdrempelige manier kennen.

Elkaar ontmoeten

Op iemands planten en huisdieren passen tijdens vakantie, misschien een klusje doen bij iemand die daar zelf niet handig in is, het ruilen van spullen of elkaars kinderen naar zwemles brengen. Maar denk ook aan buurtpreventie, gezondheid en welzijn, samen dingen doen, vraag en aanbod en buurtactiviteiten. 

Jouw profiel

Jouw persoonlijke profiel geeft je aan wie je bent en welke hulpcategorieën je hebt aangevinkt. Buurtgenoten kunnen je dus rechtstreeks benaderen als ze iets van je nodig hebben uit deze categorie. Ook staat in je persoonlijke profiel in welke groepen jij geïnteresseerd bent.

Jouw hulp

In je persoonlijke profiel kun je aangeven waar je buurtgenoten jou rechtstreeks voor mogen benaderen. Je biedt jouw hulp aan om je buurtgenoten vooruit te helpen. Waarmee? Dat bepaal je helemaal zelf door de categorie aan te vinken waarvoor jij benaderbaar bent.

image alt

Kopje suiker?
Wil jij je buurtgenoten graag uit de brand helpen als ze er tijdens het koken achter komen dat ze iets vergeten zijn? Vink dan deze categorie aan zodat je buurtgenoten je kunnen benaderen voor het spreekwoordelijke 'kopje suiker' of een pakje boter.

Huisdieren
Vind jij het leuk om af en toe met een hond te wandelen of bijvoorbeeld een cavia te verzorgen? Vink dan deze categorie aan. Buurtgenoten kunnen jou benaderen als ze even geen tijd hebben en hierbij wat hulp kunnen gebruiken.

image alt

Tuin en planten
Heb jij groene vingers en vind je het leuk om iemand te helpen met het snoeien van de heg of om in zijn of haar vakantie de planten te verzorgen? Meld je aan voor deze hulpcategorie!

Klussen
Ben jij die 'handige Harry' die graag iemand vooruit wil helpen met extra klusjes in of om het huis. Vink dit dat aan in je profiel. Buurtgenoten kunnen jou dan benaderen als ze hulp nodig hebben bij het installeren van een nieuwe computer of het ophangen van een lamp.

Carpoolen
Op zaterdagochtend samen naar het sportveld rijden of werk je allebei toevallig in Eindhoven? Vink deze categorie aan als je er open voor staat om samen te rijden. Dat is beter voor het milieu en bovendien veel gezelliger!

Jouw eigen groepen

In de buurtapp zijn verschillende groepen waar je lid van kunt worden. Als je lid bent van een bepaalde groep blijf je op de hoogte van alles wat er in Nuenen West rondom dit onderwerp speelt. Jij bepaalt zelf over welke onderwerpen je op de hoogte wilt blijven. Ideaal toch? Bij je persoonlijke instellingen kun je heel makkelijk aanvinken van welke groepen je lid wilt worden.

image alt

Bewonersloket
In de groep bewonersloket lees je alles over de aanleg van de wijk, kom je meer te weten over groenvoorzieningen, bouwverkeer, bouwwerkzaamheden en nog veel meer. Alle informatie die je als (toekomstige) bewoner van Nuenen West wilt weten, want de wijk is nog lang niet klaar. Lid worden van deze groep is dus aan te raden. Je ontvangt dan een melding als er een update is op het bewonersloket.

Gezelligheid
Organiseer je op vrijdagmiddag graag een gezellige buurtborrel om het weekend in te luiden óf wil je bijvoorbeeld samen met je buurtgenoten de oranje leeuwinnen aanmoedigen tijdens het WK 2019? Word dan lid van deze groep.

image alt

Sport
Heb jij zin om eens lekker te gaan sporten, of voel je je misschien schuldig omdat je teveel hebt gegeten in het weekend? In de groep sport kun je samen met je buurtgenoten afspreken om te gaan sporten. Samen is dit natuurlijk leuker dan alleen, en bovendien heb je hiermee gelijk de welbekende stok achter de deur!

Vraag en aanbod
Iets wat in de buurtapp natuurlijk niet mag ontbreken is de groep Vraag en Aanbod. Heb jij oppas nodig, zoek je een hulp in de huishouding óf wil je bijvoorbeeld een sta-tafel lenen van een buurtgenoot? Vraag in deze groep of iemand je hiermee vooruit kan helpen!

Jouw privé berichten

De buurtapp biedt ook de mogelijkheid om privéberichten te sturen. Dus naast het communiceren in de groepen waar je lid van bent, kun je ook direct 1-op-1 contact zoeken met één van je buurtgenoten. Handig! Je kunt je buurtgenoten in het overzicht vinden op naam of adres, of zoeken op groep of op hulpcategorie. Zo heb je de mogelijkheid om direct een buurtgenoot aan te spreken. Bijvoorbeeld om nog even te checken hoe laat de wielrenclub vanavond vertrekt, vanaf hoe laat het buurmeisje morgen kan komen oppassen of wanneer Henk-van-drie-straten-verderop je ladder nu ook alweer nodig heeft. Uiteraard kun je in je persoonlijke instellingen deze functie uitzetten, zodat je niet door je buren benaderd kunt worden in een privé bericht. Ook kun je er voor kiezen om een pushnotificatie te ontvangen wanneer je een bericht ontvangt. Zo hoef je nooit iets te missen!

Wat gebeurt er in de wijk? Naar de nieuwsberichten
Iets vragen? Neem contact op