Logo Logo

We hebben geen resultaten gevonden.
Probeer het nog eens met een andere zoekterm of stel je vraag via chat, mail of telefoon.

Vragen over de financiering

Wanneer moet ik mijn hypotheek rond hebben?

Zodra de bouw van de woning definitief doorgaat, word je door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te passeren. Het is verstandig om de hypotheek rond te hebben zodra je in de gelegenheid wordt gesteld de akte te passeren.

Wat als ik mijn hypotheek niet rond krijg, zit ik dan aan de koop vast?

In de koop- en aannemingsovereenkomst zit een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Als je onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kun je binnen een periode van 2 maanden na aankoop de overeenkomst ontbinden. Je kunt dit doen door de ontbinding aan te vragen aangevuld met tenminste 2 afwijzingen van geldverstrekkers.

Wanneer start ik met betalen?

Zodra je naar de notaris gaat voor het passeren van de leveringsakte en de bouw is nog niet begonnen, betaal je de koopsom van de grond. De aanneemsom betaal je vervolgens in termijnen vanaf het moment dat de bouw start. De notaris verzorgt bij het passeren van de leveringsakte de betaling van alle tot op dat moment verschuldigde termijnen en eventuele rente. Na de start van de bouw en zodra een bepaald punt in de bouw is bereikt, ontvang je van de aannemer een factuur, die je vervolgens binnen 2 weken dient te betalen. Je kunt voor betaling zorgen door de factuur uit eigen middelen te betalen of deze door te sturen aan jouw hypotheekverstrekker. Als het passeren van de leveringsakte bij de notaris heeft plaatsgevonden, zal de hypotheekverstrekker zorgdragen voor betaling.

Kan ik de woning (deels) met eigen geld betalen?

Ja dat is mogelijk. Het is verstandig om dat zo snel mogelijk aan de notaris door te geven. Dit in verband met het inplannen van de afspraak voor het passeren van de aktes.

Kan ik ook mijn eigen notaris kiezen?

Dat is alleen mogelijk voor het passeren van de hypotheekakte. Het is dan wel verstandig dat je dit goed afstemt met de projectnotaris. 

Wat is bouwrente?

Als je later in een project instapt dan betaal je rente over de reeds vervallen termijnen tot aan de datum van overeenkomen van de koop- en aannemingsovereenkomst. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt bouwrente genoemd en is niet fiscaal aftrekbaar. 

Wat is transportrente?

Dit is de rente berekend vanaf datum overeenkomen of zoveel later als vastgesteld in de koop- en aannemingsovereenkomst tot aan de datum van het passeren van de leveringsakte. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt transportrente genoemd en is wel fiscaal aftrekbaar.

Ik heb nog een woning te verkopen, zijn er voor mij mogelijkheden om dubbele lasten te voorkomen?

Dubbele maandlasten zijn niet of nauwelijks te voorkomen. Je betaalt al een gedeelte van de koopsom tijdens de bouw en daarvoor betaal je een vergoeding aan de geldverstrekker. De dubbele maandlasten zijn wel fiscaal aftrekbaar met een maximum van twee jaar.

Vragen over het gebied

Wat wordt de sfeer van het gebied?

Nuenen West krijgt een dorpse sfeer met groene hofjes en slingerende straatjes met gebakken klinkers. Authentieke kenmerken zoals bestaande historische wegen, oude bomen, boerderijen en de Opwettense watermolen blijven bestaan. Dat maakt Nuenen West authentiek en sfeervol. 

Is er openbaar vervoer in de omgeving?

Met het openbaar vervoer is Nuenen West goed bereikbaar. De buslijnen 21 en 22 hebben een of meerdere haltes, waardoor je snel in Eindhoven of Nuenen bent. Ook wordt een nieuwe HOV- infrastructuur aangelegd om de reistijd verder te verbeteren.

Waar kan ik informatie vinden over Neunen West?

Naast de informatie op onze website, raden we je aan om jezelf aan te melden voor de nieuwsbrief. Dan blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen. Like ook de Facebookpagina van Nuenen West en je mist niets meer! 

Welke voorzieningen zijn er voor scholen en kinderopvang in Nuenen West?

Medio 2018 zal Jenaplanschool De Mijlpaal haar deuren open in Nuenen West. Verder zijn er volop basis,- middelbare,- en hogescholen in de directe omgeving. Ook kinderopvang en dagopvang zijn dichtbij.

Welke sportvoorzieningen zijn er in Nuenen West?

In de buurt van Nuenen West zijn volop mogelijkheden om te sporten. Er zijn tal van sportverenigingen in Nuenen. Een aantal voorbeelden zijn Volleybalvereniging Nuvo '68, Voetbalvereniging RKSV Nuenen, Hockey Club Nuenen en Honk- en Softbal Club Nuenen. Daarnaast zijn er meerdere tennisverenigingen te vinden. Maar je kunt natuurlijk ook de fiets pakken om heerlijk in de bossen te mountainbiken.

Zijn er in de directe omgeving al voorzieningen zoals winkels en horeca aanwezig?

Nuenen heeft een gezellige, authentiek centrum met veel leuke winkels en ook aan horecagelegenheden is geen gebrek. In Nuenen is de kwaliteit van restaurants en cafés hoog te noemen. Aan de andere kant heb je natuurlijk ook Eindhoven, waar oneindig veel leuke restaurantjes en cafés zitten. 

Wat wordt er naast het project gebouwd? Omliggende bebouwing?

Nuenen West wordt wijk met nieuwbouwwoningen  

Waar kan ik me inschrijven zodat ik op de hoogte blijf van het gebied?

Je kunt je op deze website inschrijven als belangstellende. Per mail word je op de hoogte gehouden en ontvang je bericht zodra de verkoop van het project is gestart.

Vragen over de wijk

Hoeveel nieuwe woningen worden er in de wijk gerealiseerd?

Er komen in totaal ca. 1.500 woningen in Nuenen West.

Komen er ook huurwoningen in het woningaanbod? En zo ja wie is de verhuurder?

Ja, er komen ook huurwoningen in het plan.

Kan ik beter een bestaand huis of een nieuwbouwhuis kopen?

Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw, alles doet het. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat je een nieuwbouwhuis ook nog eens helemaal kunt aanpassen aan je eigen wensen. Meer voordelen van nieuwbouw

Zijn er ook starterswoningen gepland?

Ja, er zijn ook starterswoningen gepland.

Worden er ook sociale koopwoningen gebouwd?

Ja, er worden ook sociale koopwoningen gebouwd.

Kan ik mijn auto voor de deur parkeren?

Er komen zowel parkeerplaatsen op eigen terrein als parkeerplaatsen op openbaar gebied. Dat is afhankelijk van de woning die je koopt.

Is er straks genoeg plek om dicht bij het huis te parkeren?

Ja, wij streven er altijd naar om de parkeerplekken zo dicht mogelijk bij de woningen te plaatsen. Het aantal parkeerplekken per woning (de parkeernorm) is bepaald door de gemeente Nuenen. 

Is/blijft parkeren gratis?

Ja, parkeren is en blijft gratis in Urmond.

Komen er nieuwe wegen in de wijk?

De nieuwe woningen worden gerealiseerd langs de bestaande wegen. Om de nieuwe woningen te kunnen realiseren zullen deze bestaande wegen aangepast worden op het nieuwe plan.

Komt er ook een speeltuin of speelweide?

De buurt wordt eerst afgerond voordat er begonnen wordt aan een volgende buurt. Dit betekent dat de straten, verlichting, het groen en de speelvoorzieningen meteen worden aangelegd zodra u er woont. Zo woont u direct in een prettige en veilige woonomgeving.

Is er een honden uitlaatplaats in de buurt?

Ja, er is een hondenuitlaatplaats in de buurt

Hoeveel en wat voor soort woningen komen er in de wijk?

Er komen verschillende woningen, zowel hoek - en rijwoningen als (half-)vrijstaande woningen. Ook zullen er in de toekomst bouwkavels in verkoop komen.

Wanneer start de verkoop van het project?

Dit verschilt per deelproject. Houdt de digitale nieuwsbrieven in de gaten wanneer welk deelproject in verkoop gaat

Hebben de woningen een tuin? Wat is de ligging en wat zijn de afmetingen?

Ja, alle woningen hebben een tuin. De ligging en de oppervlakte verscheelt per deelplan

Zijn deze woningen al een keer eerder gebouwd zodat ik ze kan bekijken?

Als we weten hoe de woningen er uit komen te zien laten we artist impressions maken. We laten deze ontwerpen zien op de website en facebook. Als deze beelden klaar zijn melden we dit via de digitale nieuwsbrieven.

Is er al een vergunning om de woningen te bouwen?

In de meeste gevallen is er al een vergunning voordat de woningen in verkoop gaan. Soms wordt de vergunning tijdens de voortgang van de verkoop verkregen

Hoe lang duurt de bouw en wanneer worden de eerste woningen opgeleverd?

Dit is per deelproject verschillend. We verwachten meestal 3 maanden na het versturen van de goednieuwsbrief - deze brief wordt verstuurd als er wordt voldaan aan alle opschortende voorwaarden -  te starten met de bouw. De oplevering ongeveer 6 maanden na de start bouw, maar dit is erg afhankelijk van de grootte van het deelplan, de vakantieperiodes en de weersomstandigheden.

Hoe rijdt het bouwverkeer naar de locatie?

Het bouwverkeer zal via de hoofdwegen naar de bouwlocatie gaan zodat er zo min mogelijk overlast is voor de omwonenden.

Zijn er al brochures beschikbaar?

Zodra het project in verkoop is, vindt je op deze website de uitgebreide verkoopbrochure. Je kunt deze downloaden, maar vaak ook aanvragen. Je krijgt de verkoopinformatie dan toegestuurd. Is het project nog in voorbereiding dan is er vaak nog geen brochure. Je kunt je dan vrijblijvend inschrijven als belangstellende.

Vragen over het huis

Wie verkoopt de woningen?

Een gerenommeerd NVM makelaarskantoor uit Nuenen.

Welke makelaar is bij het project betrokken?

Van Santvoort Makelaars in Nuenen.

Is woning X (in fase Y) nog beschikbaar? Ik wil graag een optie op deze woning, kan dat?

Als je vragen hebt over de beschikbaarheid van jouw favoriete huis neem gerust contact met ons op. Je kunt ons bellen, chatten of mailen. De status van een bouwnummer (in optie, vrij of verkocht) kun je ook op de website zien bij het woningaanbod. In de meeste gevallen is ook de kavelkaart geactiveerd waar je de status kunt achterhalen.

Wanneer gaat de volgende fase in verkoop?

Dat is nog niet bekend, we streven ernaar om hier z.s.m. duidelijkheid over te geven via de digitale nieuwsbrief

Kan ik een bezichtiging inplannen?

Als er een woning is opgeleverd die nog niet verkocht is, dan is dit mogelijk. Echter, dit komt niet vaak voor omdat de woningen meestal allemaal verkocht zijn als de woningen zijn gebouwd. 

Ik kan niet bij de (start verkoop) manifestatie zijn, kan ik alle informatie ontvangen?

Alle informatie zal ook online beschikbaar worden gesteld. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de brochure, de bouwtekeningen, de meerwerklijsten etc. Op de website kun je op je gemak nog eens alles nalezen en zelfs downloaden als je dat wilt.

Wie bouwt de woningen?

De woning wordt gebouwd door de aannemer. Je sluit de aannemingsovereenkomst ook met deze partij. Tijdens de bouw is deze aannemer jouw aanspreekpunt.

Wat is de volgorde van bouwen?

Dit is afhankelijk van hoeveel woningen er per deelproject zijn verkocht. Als aan de opschortende voorwaarden wordt voldaan, dan wordt de goednieuwsbrief verstuurd en gestart met de bouw.

Zijn er mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen of in te delen?

Er zijn mogelijkheden om de woning aan te passen naar eigen wens. Dit geldt overigens meer voor de indeling en het afwerkingsniveau dan de buitenkant van de woning. De aannemer beoordeelt of de gewenste aanpassing past bij het bouwplan en/of deze niet in strijd is met de normen waaraan de woning moet voldoen. De kopersadviseur van de aannemer adviseert je in dit traject. 

Wanneer kan ik bij de kopersadviseur van de aannemer terecht?

Je kunt hiervoor t.z.t. contact opnemen met de aannemer om een afspraak te maken.

Zijn er al prijzen voor meerwerk opties bekend?

Ja, de grote wijzigingen hebben wij alvast voor je in kort overzicht samengevat. Hierop staan bijvoorbeeld de prijzen voor een uitbouw, dakkapel, dakramen etc. Tijdens het verkoopgesprek ontvang je de volledige optielijsten.

Wordt de woning opgeleverd met een keuken?

Ja, de woning wordt standaard opgeleverd met een keuken.

Wie is de leverancier van de keuken?

Deze is bekend bij de start van de verkoop.

Is er een gasaansluiting in de woning?

Ja, er is een gasaansluiting aanwezig.

Wordt de woning opgeleverd met een badkamer?

Ja, de woningen worden standaard opgeleverd met een badkamer.

Waar kan ik terecht voor de inrichting van de badkamer?

Ja, de woning wordt standaard voorzien van sanitair en tegelwerk. Meer informatie vind je in de brochure, de koperkeuzelijst en de technische omschrijving.

Mag ik de woning ook helemaal casco kopen?

Ja, de woning kun je ook kopen zonder keuken, tegelwerk en sanitair. Dit wordt verrekend met de VON prijs.

Waar kan ik de plattegronden van de woningen downloaden?

Als de plattegronden beschikbaar zijn, kunnen je deze downloaden en bekijken bij het woningaanbod op de website van Nuenen West.

Welk energielabel heeft de woning/het appartement?

Alle nieuwbouwwoningen hebben energielabel A, dit is het meest gunstige label en staat voor een duurzame en energiezuinige woning.

Overige vragen

Wanneer wordt gestart met de bouw?

Zodra 70% van de woningen is verkocht en de omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) onherroepelijk is, krijgt de bouwer opdracht om het project te bouwen.

Is er overlast te verwachten van de bouw?

In Nuenen West wordt niet meer geluidsoverlast verwacht dan normaliter het geval is bij de bouw van woningen. 

Welke zekerheid heb ik dat mijn huis wordt afgebouwd?

Alle woningen worden gebouwd onder de SWK Garantie- en Waarborgregeling/Woningborg Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.swk.nl www.woningborg.nl

Heb ik garantie op de woning en zo ja hoe lang?

Een van de voordelen van nieuwbouw is de garantie op de bouwkundige kwaliteit. Deze garantie (en bijbehorende periodes) is vastgelegd in de garantieregeling van Woningborg/SWK.

Wanneer ontvang ik het garantiecertificaat?

Het woningborg garantiecertificaat wordt altijd afgegeven als je een woning koopt.

Van wie koop ik de woning?

De grond koop je van BPD ontwikkeling; je sluit ook de koopovereenkomst met BPD ontwikkeling. De aannemingsovereenkomst sluit je met de aannemer van het project. De aannemer bouwt jouw woning en is ook jouw aanspreekpunt tijdens de bouwperiode van jouw huis. Ook als je vragen hebt over meer- en minderwerk kun je bij de aannemer terecht.

Hebben belangstellenden die in de gemeente wonen voorrang?

In Nederland kennen we vrije vestiging. Dit betekent dat iedereen gelijke kans heeft om een woning te kopen en er geen restricties zijn ten aanzien van de koop.

Hoe vindt de toewijzing van de woningen plaats?

De inschrijfdatum sluit 1 week na start verkoop. Wij wijzen toe op basis van de voorkeuren; we proberen eerst zoveel mogelijk iedereen de woning van zijn eerste voorkeur toe te wijzen, daarna de tweede etc. We streven daarbij naar een maximale bezetting van de woningen. Daarnaast is het voor ons belangrijk dat kandidaten hun financiële situatie hebben getoetst en/of dat kandidaten hun huis al hebben verkocht. Immers, hoe sneller de woningen allemaal zonder voorbehoud verkocht zijn, hoe eerder we kunnen starten met de bouw: dat is voor zowel BPD als de toekomstige bewoners een voordeel. Om zoveel mogelijk kans te maken is het raadzaam om zoveel mogelijk voorkeuren aan te geven.

Als ik een optie neem, zit ik dan direct aan de woning vast?

Een optie op een woning is vrijblijvend. Tijdens deze periode is de woning exclusief voor jou gereserveerd. In deze periode worden al jouw vragen beantwoord en heb je de gelegenheid de woning te kopen.

Hoe weet ik of ik de woning kan betalen?

Je kunt vrijblijvend een gesprek aangaan met een financieel adviseur van bijvoorbeeld de Rabobank. In dit gesprek krijg je een goed beeld of je de woning kunt betalen en wat jouw toekomstige maandlasten zullen zijn. 

Wat is een ‘optie’ op een bouwnummer?

Een optie is een periode dat de woning exclusief voor jou is gereserveerd. In deze periode kun je al jouw vragen stellen en word je in de gelegenheid gesteld de woning aan te kopen.

Heb ik na het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst ook nog een bedenktijd?

Na het (online) ondertekenen en ontvangen van de koop- en aannemingsovereenkomst door beide partijen heb je een bedenktijd van één kalenderweek.

Wat betekent koopsomindicatie?

Bij een project dat nog in ontwikkeling is, zijn de koopsommen nog niet definitief vastgesteld. Om je toch een indicatie te geven wat de woningen gaan kosten werken we met een koopsomindicatie. Het is dus mogelijk dat de uiteindelijke verkoopprijzen afwijken van de eerder afgegeven koopsomindicatie.

Wat betekent vrij op naam (v.o.n.)?

Vrij op naam betekent dat je koopt inclusief belasting (21% BTW) en inclusief de notariskosten voor de overdracht.

Moet ik nog rekening houden met extra kosten die ik moet betalen als ik een woning koop?

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet je altijd rekening houden met extra kosten. Zo heb je bijvoorbeeld kosten bij het sluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). Ook maak je kosten voor het inrichten en afwerken van de woning.

Online een huis kopen? Kan ik dan nog wel een ‘echt’ persoon spreken?

Het blijft altijd mogelijk om een afspraak te maken met een echt persoon. Je bepaalt namelijk helemaal zelf hoe je jouw huis koopt. Volledig online, gedeeltelijk online of uitsluitend via persoonlijk contact. Alles kan niets moet. Aan jou de keus.

Liever niet bellen? Stel hier je vraag

Het formulier is succesvol ontvangen

Jo Rouschop

Jo Rouschop

Heb je een vraag en wil je snel antwoord? Laten we even chatten!

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?