Veld C
Logo Logo

Een kavel kopen. Hoe werkt dat eigenlijk?

Dit is ‘m! Je hebt eindelijk jouw droomkavel gevonden. Na maanden van speuren op het internet en geduldig wachten, wil je jouw toekomstige kavel kopen. Bij ons kan je deze kavel 100% online kopen, via een makelaar of een combinatie van beiden. Maar, hoe werkt dat eigenlijk?

1. Aanmelden

Een belangrijke 1e stap is dat je je bij ons aanmeldt als belangstellende voor de fase waar jouw droomkavel deel van uitmaakt. Dat doe je door het hartje aan te klikken bij jouw favoriete kavel. Maak dan ook gelijk een persoonlijk account aan. Dan krijg je toegang tot extra functies als woningen vergelijken en extra nieuws.

Als je je hebt aangemeld ontvang je niet alleen regelmatig een update over de ontwikkeling van de kavels en het buurtje, maar je hebt ook meteen de zekerheid dat je de volgende stap kunt doen. Want zodra de verkoop start krijg je van ons een e-mail met de informatie om je direct online in te schrijven voor de bouwnummers van jouw voorkeur.

2. Voorkeuren doorgeven

Op de dag dat de verkoop start ontvang je na 17.00 uur een e-mail met een link naar de speciale verkooppagina. Op dat moment is op de website en in jouw Mijn Eigen Huis account alle informatie beschikbaar waarop jij jouw keuze kunt baseren. Je kunt maximaal 5 voorkeuren doorgeven. Tot aan de sluitingsdatum kan je je voorkeuren wisselen, kavels uit je lijstje verwijderen of toevoegen. Deze wisselingen worden direct opgeslagen. Je doet dit allemaal overzichtelijk binnen jouw account. Jouw inschrijving is persoonsgebonden en niet overdraagbaar. Per toekomstig huishouden wordt slechts 1 inschrijving geaccepteerd.

Let op! Je ontvangt deze e-mail met link alléén als je je hebt aangemeld voor een of meerdere woningtypen of kavels behorend bij de fase die in verkoop gaat. Als je dat nog niet hebt gedaan of je weet het niet zeker, doe het dan nu alsnog.

3. De toewijzing

Daarna vindt de toewijzing van de kavels plaats. We proberen zoveel mogelijk mensen de kavel van hun hoogste voorkeur toe te wijzen en streven daarbij naar een zo optimaal mogelijke bezetting van de bouwnummers. Daarbij kijken wij naar de meest concrete kandidaten en hanteren wij onderstaande opeenvolgende criteria:

1) Aantal kandidaten per bouwnummer 
Is er 1 kandidaat voor een bouwnummer, dan wordt de kavel aan die persoon toegewezen. Zijn er meerdere kandidaten op dat bouwnummer, dan volgt een 2e beoordeling.

2) Financiële check
Bij meerdere kandidaten op 1 bouwnummer, kijken we of een kandidaat een financiële check heeft gedaan. Dat geeft aan dat je weet wat je bij de bank kunt lenen. Je kunt ons dit laten weten door nadat de verkoop is gestart een brief van je hypotheekverstrekker of financieel adviseur te uploaden in je Mijn Eigen Huis-account. Deze upload mogelijkheid is beschikbaar, zodra de verkoop is gestart en jij je voorkeuren doorgeeft.

Let erop dat erin staat dat jij – bij het door jou opgegeven inkomen, vermogen en/of schuld – het benodigde bedrag voor jouw gewenste woning of kavel kunt lenen. Deze gegevens worden alleen gebruikt voor de toewijzing. Na toewijzing vernietigen wij deze informatie.

3) Aanmeldduur
Als er meerdere kandidaten zijn voor een bepaald bouwnummer én ze allemaal de financiële check hebben doorlopen, kijken we tenslotte naar het moment van aanmelden als belangstellende voor het betreffende project. De kavel wordt uiteindelijk toegewezen aan degene die als langste staat aangemeld voor die betreffende fase.

Wij streven op deze manier naar een optimale bezetting van alle kavels. 

4. Optie

Na de toewijzing krijg je via e-mail een bericht of een kavel al dan niet aan jou is toegewezen. Welke kavel dat is dat zie je in jouw account van Mijn Eigen Huis. Je hebt een optie op die kavel. Heb je helaas geen kavel toegewezen gekregen dan ben je reservekandidaat. Ook dat zie je in jouw account.

Wel een kavel

Gefeliciteerd! Je hebt een kavel toegewezen gekregen! In jouw account van Mijn Eigen Huis bevestig je binnen 48 uur de optie en daarna bepaal je zelf hoe je het aankoopproces wil doorlopen. Dat kan via de makelaar, volledig online of een combinatie van beide. Jouw keuze! Wil je er toch vanaf zien? Dan annuleer je de optie. Ook dat doe je via jouw account. Dat is kosteloos en zonder verplichtingen.

Geen kavel

Helaas, er waren meer kandidaten dan kavels waardoor je geen kavel toegewezen hebt gekregen. In jouw account zie je dat je reservekandidaat bent op jouw voorkeurskavel(s) en je krijgt hiervan bericht. Als iemand afziet van de optie, dan wijzen we opnieuw toe aan de resterende kandidaten met een eerste voorkeur voor dat betreffende bouwnummer. Wij nemen dan contact met je op. Wij geven geen informatie over hoeveel reservekandidaten er zijn en op welke plek je op de reservelijst staat.

5. Contract tekenen

Je bent nu weer een stapje dichter bij de aankoop van jouw nieuwe kavel. Afhankelijk van welke keuze je in jouw account hebt gemaakt toen je de optie bevestigde, kun je de overeenkomsten (digitaal) tekenen. Dat kan bij de makelaar of als je voor het volledige digitale proces hebt gekozen, gewoon thuis op de bank. 

Óf bij de makelaar

Als je het helemaal zeker weet en je wilt de kavel kopen, dan maak je een tekenafspraak met de makelaar. Samen lopen jullie de overeenkomsten door voor de grond en voor de bouw van de kavel. Heb je daar eventueel nog vragen over dan kan de makelaar die beantwoorden. Na het zetten van jouw (digitale) handtekening is de laatste stap gezet en begint de volgende fase.

Óf volledig online

Heb je na het bevestigen van de optie gekozen voor online kopen dan volgen enkele stappen die je moet doorlopen zodat het koopcontract opgemaakt kan worden. Na enkele werkdagen ontvang je een link naar de overeenkomsten in je mailbox. Uiteindelijk plaats je digitaal jouw handtekening en ontvang je de volledig getekende overeenkomsten en een transactiebon in je mailbox. Hoe het digitaal ondertekenen precies werkt lees je bij de veel gestelde vragen en in jouw account.

6. Jouw kavel!

Daarmee is jouw droomkavel dan écht van jou! De bouw start op het moment dat minimaal 70% van alle kavels in het project is verkocht. Én als aan alle andere opschortende en ontbindende voorwaarden uit de koop- en aannemingsovereenkomst is voldaan. Hierover ontvang je van ons dan uiteraard een bericht. Samen met de aannemer maak je afspraken over de wensen van jouw woning. Vanaf de start van de bouw is de aannemer jouw vaste aanspreekpunt. Via e-mail houden we je op de hoogte over de andere ontwikkelingen in jouw nieuwe buurt.

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?