Voorzieningen in de buurt

Het is aantrekkelijk wonen op een plek die goed te bereiken is en ook nog eens goede voorzieningen in de buurt heeft. Vanwege de gunstige ligging van Nuenen West kent de wijk zelf niet zoveel eigen voorzieningen. Het heeft voordelen want het is er heerlijk rustig maar het is ook niet nodig. Alles is binnen handbereik in het dorp Nuenen of Eindhoven. Van winkels tot restaurants en van scholen tot zorg.

image alt

Scholen en kinderopvang

Nog even en Jenaplanschool De Mijlpaal in Nuenen West opent haar deuren. In het dorp zijn ook nog enkele basisscholen. Er zijn diverse kinderdagverblijven en gastouders in de buurt. De oudere jeugd kan naar het voorgezet onderwijs in Nuenen of naar Eindhoven.

image alt

Winkels en zorg

Dagelijkse boodschappen doe je in de gezellige dorpskern van Nuenen. Er is een supermarkt, ambachtelijke bakker en de slager. Maar ook een tuincentrum, bouwmarkt, slijterij, drogisterij,  kledingwinkels en diverse horecagelegenheden.

In het dorp zijn meerdere huisartspraktijken, apotheken, woonzorgcentra en thuiszorginstellingen. Voor een ziekenhuis rijd je naar Eindhoven.

image alt

Sport en natuur

Nuenen is een sportief dorp. Diverse sportclubs en speelvelden vind je er en wat denk je van het jaarlijkse Rondje Nuenen West, dwars door de natuur, grotendeels over onverharde paden, in het groene gebied tussen Eindhoven en Nuenen.

Natuurgebieden kent Nuenen heel veel. Aan de westzijde ligt het Dal van de kleine Dommel en Dommel waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen, paardrijden en kanoën. In de Boktse Beemden loop je tussen paarden en runderen. Op de Gerwense heide vind je in de herfst prachtige paddenstoelen!

Wanneer gebeurt wat? Planning
Hier wonen? Bekijk het aanbod in Veld D