Voorzieningen Nuenen

Nuenen mag dan een dorp zijn, maar het grote aanbod aan voorzieningen is te vergelijken met die van een stad. Van winkels tot scholen, van sportvelden tot speelplaatsen, zorgvoorzieningen en horecagelegenheden. Het is allemaal binnen handbereik.

image alt

Scholen en sport

Nuenen heeft alles wat je als gezin nodig hebt. Kinderen kunnen in de buurt naar de basisschool of naar het kinderdagverblijf. Aan het begin van het nieuwe schooljaar in 2020 heeft deze school haar deuren in Nuenen West geopend. Zijn ze wat ouder? Dan fietsen ze zo naar een van de scholen voor het voortgezet onderwijs in Nuenen of Eindhoven. Voor de sportieve inwoners van Nuenen is er veel keuze in sportverenigingen. Zo zijn er verenigingen voor volleybal, voetbal, hockey, honk- en softbal en meerdere tennisverenigingen.

image alt

Winkelen en horeca

Eén van de winkelhoofdstraten van de gezellige dorpskern is de Parkstraat op slechts 10 minuten fietsen van nieuwbouwwijk Nuenen West. Hier vind je de bekende supermarkten en speciaalzaken, een ambachtelijke bakker en slager voor alle dagelijkse boodschappen. Dit aanbod, aangevuld met een aantal unieke familiewinkels en de weekmarkt op maandagmiddag maakt dat je je in Nuenen meteen thuis voelt. 

image alt

Nuenen en Eindhoven

Het mooie is dat nieuwbouwwijk Nuenen West perfect tussen alle denkbare voorzieningen ligt. Je kunt kiezen! Ga je gezellig winkelen in het centrum van Nuenen of liever naar Eindhoven. Het is net zo ver. Ga je gezellig uit eten? Ook dan kun je kiezen. Er zijn zowel in Eindhoven als in Nuenen verschillende goede restaurants en grand cafés.

Wonen in Nuenen
Heb je een vraag? Neem contact met ons op
Ook wonen in Nuenen West? Bekijk het woningaanbod